Kattentrimsalon Winterswijk

omdat ook uw kat vachtverzorging nodig heeft

Kattentrimsalon Winterswijk


Heeft u een langharige of kortharige kat die een kam-, scheer-en wasbeurt nodig heeft, of zit uw kat erg onder de klitten? Dan is uw kat van harte welkom bij katten trimsalon Winterswijk. Bij katten trimsalon Winterswijk wordt uw kat verlost van zijn overtollige haar, zodat hij zich weer helemaal lekker voelt! Vindt uw kat het erg vervelend om getrimd te worden en raakt hij helemaal in de stress dan is het bij katten trimsalon Winterswijk mogelijk om de trimbeurt onder narcose te laten uitvoeren. Van te voren wordt uw kat dan goed nagekeken door onze dierenartsen zodat er een veilige narcose kan worden uitgezocht speciaal voor uw kat.

Wat gebeurt er bij het trimmen?

Bij de Kattenkliniek Winterswijk wordt er uitgebreid de tijd genomen voor de behandeling van uw kat.

Er wordt altijd gestart met een klein onderzoek van uw kat: waar zitten de klitten en wat voor behandeling is er nodig en wat zijn de wensen? Zo is het voor u meteen duidelijk wat er gaat gebeuren. Er wordt gestart met het knippen van de nageltjes. Vervolgens wordt de vacht gekamd, ontklit en ontwold.

Wanneer mag je een kat trimmen?

Een kat kan het gehele jaar door getrimd worden. De vacht van een kat zorgt voor isolatie en voor verkoeling, dus zowel in de winter als in de zomer heeft het zijn functie. Maar haarballen en klitten zijn erg vervelend en soms zelfs pijnlijk voor een kat. Daarom is het het beste als zijn vacht het gehele jaar door goed verzorgd wordt. In de praktijk komt dat meestal neer op gemiddeld 3 á 4 bezoeken aan de trimsalon per jaar. Dit alles gebeurt zonder narcose. Heeft uw kat te veel stress dan kan een klein roesje tijdens de behandeling beter zijn. Deze wordt door één van onze dierenartsen toegediend. Dit gaat altijd in overleg met u als eigenaar.

Als uw kat teveel klitten heeft, of de verzorging is voor u teveel dan wordt de kat geschoren. Soms is het voldoende om alleen de buikzijde te doen, of alleen tussen de achterpootjes. Op het moment dat de kat geheel geschoren wordt, dan houdt hij wel een mooie kraag, zijn pootjes en zijn staart. Nadat uw kat is ontwolt/ontklit of geschoren, kan uw kat gewassen en droog geföhnd worden. Dit gaat in overleg met u als eigenaar. Hierdoor verdwijnen de laatste los zittende haren, alle losse schilfers en vettige afscheidingsproducten van de huid. Na nogmaals doorgekamd te zijn, worden zijn oren, ogen en achterkant schoon gemaakt en is uw kat helemaal klaar om weer naar huis te gaan.