Laatste deel vuurwerkangst bij uw hond en/ of kat. Als uw hond in volledige paniek raakt, aai hem/ haar dan niet want dat kan t…

Laatste deel vuurwerkangst bij uw hond en/ of kat.

Als uw hond in volledige paniek raakt, aai hem/ haar dan niet want dat kan tot opwinding en beloning leiden. In plaats van uw hond te aaien, houdt u hem/ haar stevig vast (doe dit niet met een kat) en masseert u hem/ haar met lange/ diepe handbewegingen. Maar let op een hond die echt weg wil, kan gaan bijten als u hem/ haar wil tegen houden. Ken uw hond.
Probeer niet een angstige kat die in paniek is, vast te houden. Mocht de kat bij u op schoot willen zitten, dan kan dat.

U hoeft uw hond of kat niet te negeren als hij/ zij angst vertoont. Probeer om de hond naar zijn/ haar veilige plek te brengen en praat tegen hem/ haar op een rustige, kalmerende, normale manier.
Als het dier fysiek contact zoekt en daarvan rustiger wordt, bied dat dan ook aan. Laat de hond lekker tegen u aanliggen of de kat bij u op schoot komen, als hij/ zij daar behoefte aan heeft. Probeer het dier af te leiden door te spelen of andere leuke dingen.

Vergeet natuurlijk niet uw huisdier royaal te belonen als hij/ zij gewenst gedrag vertoont op het moment dat er vuurwerk wordt afgestoken en uw hond rustig blijft of even naar de bron van het geluid kijkt, maar snel herstelt.

Hopelijk heeft u wat aan deze informatie en komen u en uw huisdier zorgeloos oud en nieuw door.
Voor vragen of wanneer u een afspraak wilt maken voor eventueel advies rondom vuurwerkangst bij uw hond en/ of kat dan kunt u ons tijdens onze openingstijden bereiken op 0543-512124.

(Feed generated with FetchRSS)