Registratie van honden | RVO.nl | Rijksdienst

Nieuwe regels voor chippen en registreren van honden.

Is uw hond al gechipt en geregistreerd? In Nederland is het chippen en registreren van honden verplicht. De registratieplicht geldt voor elke hond die na 1 april 2013 is geboren of uit het buitenland komt. Vanaf 1 november 2021 komen hier regels bij.
Een hond, jong of oud, kan vanaf 1 november alleen verkocht of overgedragen worden als deze is gechipt en geregistreerd bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en is voorzien van een paspoort.
Het doel van deze regels is vooral om illegale hondenhandel tegen te gaan. Het is straks direct duidelijk waar de hond vandaan komt en van wie de hond een chip en paspoort kreeg. Dat heeft niet alleen gevolgen voor commerciële fokkers en dierenartsen maar ook voor als uw hond eenmalig een nestje krijgt of als u een hond uit het buitenland haalt.
Fokkers en importeurs moeten zichzelf straks registereren bij RVO. Zij krijgen dan een Uniek Bedrijfsnummer (UBN). Dit geldt ook voor particuliere hondenhouders, zelfs als ze maar een keer een nestje krijgen. Dit UBN is nodig om de hond(en) te registreren.
Voor een overzicht van de nieuwe regels en het aanvragen van een UBN verwijzen wij u naar de website van RVO:
https://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/dieren-houden/identificatie-en-registratie-dieren/honden


In Nederland is het chippen en registreren van honden verplicht. Vanaf 1 november 2021 komen hier regels bij.

(Feed generated with FetchRSS)