Shelby

Een telefoontje tijdens de avonddienst; ‘het hoofd van Shelby wordt steeds dikker’. Dus snel een afspraak gemaakt en na 15 minuten stond Shelby bij ons op de onderzoekstafel, met inderdaad een opgezwollen hoofd. Voornamelijk bij haar lippen was het dik zoals op onderstaande foto is te zien Shelby is een Franse Bulldog dame van 5 jaar oud. Vermoedelijk was ze gestoken door een insect waar ze allergisch op reageerde. We noemen dit een type I allergische reactie, dit ontstaat zeer snel na de steek. Een allergische reactie kan pas optreden nadat er al eerder contact is geweest met het stofje waar de reactie op is gericht. In dit geval dus een eerdere insectensteek.
Een Franse Bulldog heeft een vrij korte snuit, juist daarom was het gevaar voor ademhalingsproblemen door de zwelling groter. Er werd een injectie tegen de allergische reactie toegediend en al snel nam de zwelling af.
Shelby was afgelopen april ook al een grote pechvogel. Ze had veel pijnaanvallen ten gevolge van een nekhernia. Ze werd door ons doorgestuurd naar een kliniek in Oldenzaal en na een succesvolle operatie kon Shelby al snel weer vrolijk en pijnvrij rond rennen.

Shelby na de behandeling