U kunt deze maand bij ons terecht voor een gratis gebitscontrole. Het is verstandig om 2 keer per jaar het gebit van uw huisdier te laten controleren. 80% van de honden en katten boven de 3 jaar krijgt last van gebitsproblemen. Sommige rassen hebben hier meer aanleg voor door de stand van het gebit. Hoe ontstaan gebitsproblemen: Tandplak kan tandsteen worden. Dit zijn allemaal bacteriën die zich ophopen op de tand. Hierdoor kan ook het tandvlees ontstoken raken en zelfs terug gaan trekken. Het is mogelijk dat tanden dan los gaan zitten. Ook kunnen de bacteriën bij een fikse ontsteking in de bloedbaan komen van het dier. Dit kan gevolgen hebben voor het hart, lever en nieren van het dier. Een schoon gebit is dus ook een gezonder huisdier.

U kunt deze maand bij ons terecht voor een gratis gebitscontrole.

Het is verstandig om 2 keer per jaar het gebit van uw huisdier te laten controleren.
80% van de honden en katten boven de 3 jaar krijgt last van gebitsproblemen.
Sommige rassen hebben hier meer aanleg voor door de stand van het gebit.

Hoe ontstaan gebitsproblemen:
Tandplak kan tandsteen worden. Dit zijn allemaal bacteriën die zich ophopen op de tand. Hierdoor kan ook het tandvlees ontstoken raken en zelfs terug gaan trekken.
Het is mogelijk dat tanden dan los gaan zitten.
Ook kunnen de bacteriën bij een fikse ontsteking in de bloedbaan komen van het dier. Dit kan gevolgen hebben voor het hart, lever en nieren van het dier.
Een schoon gebit is dus ook een gezonder huisdier.

(Feed generated with FetchRSS)