Vuurwerkangst bij hond en/ of kat Als u denkt dat de kans bestaat dat er vuurwerk zal worden afgestoken, blijf dan thuis of zor…

Vuurwerkangst bij hond en/ of kat

Als u denkt dat de kans bestaat dat er vuurwerk zal worden afgestoken, blijf dan thuis of zorg dat een andere volwassene in huis is. Laat nooit een hond of kat alleen, die mogelijk een zeer angstige of fobische reactie op het afsteken van vuurwerk zal hebben.
Hang eventueel borgen bij de ramen en deuren met het verzoek aan mensen om zo ver mogelijk bij uw huis vandaan te blijven met de reden waarom bijvoorbeeld “hond/kat ernstig bang voor vuurwerk; wegblijven a.u.b”.
Ook kunt u in de dagen voor vuurwerk evenementen uw buren informeren dat uw hond of kat enorm last heeft van vuurwerk en hen verzoeken geen vuurwerk af te steken in de achter- of voortuin.
Helaas zal in sommige gevallen een dergelijk verzoek mensen juist aanmoedigen om vervelend te doen. Mocht u dit van te voren vermoeden volg dan dit specifieke advies niet.

Zorg dat u uw hond op tijd uitlaat op oudejaarsavond. Laat uw hond altijd aangelijnd zodat hij of zij niet kan wegrennen als hij/ zij ergens van schrikt.
Als uw hond wegrent wordt zijn/ haar gedrag intern (in de hersenen) beloond. Dit noemen we zelfbelonend gedrag.
Laat een kat met vuurwerkangst nooit buiten op oudejaarsavond; houd ze altijd binnen.

Doe alle ramen, gordijnen, rolluiken en deuren dicht. Dit dempt niet alleen de geluiden maar ook de lichtflitsen van afgestoken vuurwerk.
Laat wel wat lampen branden en zet de radio en/ of televisie aan.

Mocht u zelf van het geluid van afgestoken vuurwerk schrikken, zorg dat u snel herstelt en het goede voorbeeld geeft aan uw huisdier.

Morgen het laatste deel over vuurwerkangst bij uw hond en/ of kat.
Bij vragen zijn wij te bereiken tijdens onze openingstijden op 0543-512124

(Feed generated with FetchRSS)