Chocoladevergiftiging bij hond of kat Rond de feestdagen worden wij altijd lekker verwend met veel chocolade. Zorg ervoor zodra u weggaat of wanneer u even de kamer verlaat, u de chocolade goed opbergt. De chocolade bevat theobromine, deze stof is giftig voor honden en katten! Of de chocolade verschijnselen kan geven is afhankelijk van de hoeveelheid chocolade, de soort chocolade en het lichaamsgewicht van het dier. Chocoladevergiftiging kan verschillende verschijnselen geven. Milde klachten zijn braken en/of diarree. Maar bij een grotere hoeveelheid chocolade kunnen hartkloppingen, spier-rillingen en epileptische aanvallen ontstaan. In het ergste geval kan het zelfs overlijden als gevolg hebben. Heeft uw hond of kat chocolade gegeten, neem dan direct contact met ons op. Wij kunnen uitrekenen of de hoeveelheid chocolade gevolgen kan hebben. Eventueel kunnen wij het dier laten braken en voorkomen wij zo dat er teveel wordt opgenomen in het lichaam. Let op! Ga thuis niet zelf uw dier laten braken met zout. Dit kan zoutvergiftiging in de hand werken.

Chocoladevergiftiging bij hond of kat

Rond de feestdagen worden wij altijd lekker verwend met veel chocolade. Zorg ervoor zodra u weggaat of wanneer u even de kamer verlaat, u de chocolade goed opbergt.

De chocolade bevat theobromine, deze stof is giftig voor honden en katten! Of de chocolade verschijnselen kan geven is afhankelijk van de hoeveelheid chocolade, de soort chocolade en het lichaamsgewicht van het dier.

Chocoladevergiftiging kan verschillende verschijnselen geven. Milde klachten zijn braken en/of diarree. Maar bij een grotere hoeveelheid chocolade kunnen hartkloppingen, spier-rillingen en epileptische aanvallen ontstaan. In het ergste geval kan het zelfs overlijden als gevolg hebben.

Heeft uw hond of kat chocolade gegeten, neem dan direct contact met ons op. Wij kunnen uitrekenen of de hoeveelheid chocolade gevolgen kan hebben. Eventueel kunnen wij het dier laten braken en voorkomen wij zo dat er teveel wordt opgenomen in het lichaam.
Let op! Ga thuis niet zelf uw dier laten braken met zout. Dit kan zoutvergiftiging in de hand werken.

(Feed generated with FetchRSS)