Home | PPID bij paarden

Nog 2 weken 50% korting op de bloedtest PPID!

Paardeneigenaren kunnen in de maanden september en oktober PPID met 50% korting testen bij hoefbevangen paarden. De ACTH-test op PPID, wat staat voor Pituitary Pars Intermedia Dysfunction, vindt plaats door middel van een bloedtest. PPID, ook wel de ziekte van Cushing genoemd, is in veel gevallen namelijk de oorzaak van hoefbevangenheid. De bloedtest in deze maanden is 50% goedkoper, de bloedafname en evt. extra onderzoeken van uw paard niet.
PPID is een aandoening die zich uit in verschillende symptomen zoals een lang krullerig haarkleed, spierverlies, terugkerende infecties en hoefbevangenheid. Paarden met hormoonafwijkingen, zoals PPID, hebben een verhoogd risico om deze voetaandoening te ontwikkelen tijdens het grazen op ‘vette‘ weiden en het eten van krachtvoer. Doordat de levenskwaliteit van het paard hierdoor ernstig wordt aangetast, is het belangrijk om PPID tijdig vast te stellen en te behandelen.
Voor meer informatie kunt u telefonisch contact met ons opnemen. 0543-512124

https://www.ppidbijpaarden.nl/


Ziekte van Cushing staat tegenwoordig bekend als PPID bij paarden. Lees meer over de symptomen, diagnose en tips voor behandeling.

(Feed generated with FetchRSS)