Kattenkliniek Winterswijk


In onze pol deze week vroegen wij u of uw kat veel stress ervaart tijdens een dierenartsbezoek. Hieronder vindt u tips en trucs om dit bezoek een stukje aangenamer te maken.

De kat meenemen naar de dierenartspraktijk.
Voor sommige katten is dit een erg stressvolle situatie. Vaak begint dit thuis al met in het mandje doen. Vervolgens die vervelende autorit en dan het wachten in de wachtkamer waar ook enge honden zijn. U kunt u natuurlijk voorstellen dat dit voor een kat helemaal niet prettig is en het stressniveau behoorlijk op kan lopen. Veel katteneigenaren zien daarom erg op tegen een dierenartsbezoek en stellen dit mogelijk uit.

Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die de stress kunnen verlagen voorafgaand en tijdens het bezoek. Op onze website staan enkele tips om het dierenartsenbezoek zo plezierig mogelijk te maken voor uw kat. https://kattenkliniekwinterswijk.nl/praktijk/dierenartsbezoek/

Tevens is er een geschikt medicijn gevonden om in deze gevallen te gebruiken. Dit middel werkt kalmerend en kan gegeven worden voorafgaand aan een dierenartsbezoek. Dit medicijn wordt altijd in overleg met een dierenarts voorgeschreven.
Wilt u meer weten? Neem dan contact op met de praktijk.

(Feed generated with FetchRSS)