Bedrijfsbegeleiding rundvee

Bedrijfsbegeleiding rundvee


De meeste van onze veehouders maken gebruik van een vaste bedrijfsbegeleiding met wat wisselende intervallen afhankelijk van bedrijfsgrootte en behoefte. De meest gangbare begeleiding is een vaste dag in de maand maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere frequentie. Tijdens de bedrijfsbegeleiding doen we al het gangbare werk. Dit bestaat over het algemeen uit gynaecologisch werk wat bestaat uit het scannen van de drachtige koeien. Het controleren van de baarmoeder en de eierstokken van de afgekalfde koeien. Het onderzoeken en behandelen van de niet tochtige koeien.

Het monitoren wat bestaat uit eventueel bloed tappen dierziekte statussen en gezondheidstoestand individueel en koppel, bepalen BCS, vertering mest en klinische beoordeling koppel.

Het uitvoeren van eventuele entingen en het onthoornen van de kalfjes binnen twee maanden na de geboorte.

Het werk aan tafel wat over het algemeen bestaat uit het bespreken van de kengetallen en het afhandelen van de administratieve verplichtingen en wat verder ter tafel komt

Abonnement rundvee

Voor een vast bedrag per maand krijgt u alle visites (behalve spoedvisites)  door de week gemeld tussen 8:00 en 10:00 uur gratis. Informeer bij uw dierenarts!

Of bel 0543-512385