Uw paard verdient de beste zorg

ook voor zijn gebit

Gebitsbehandeling ook voor uw paard belangrijk


Het huidige paard heeft een heel ander eetpatroon dan zijn of haar voorouder.

Het komt er op neer dat het paarden gebit gemaakt is om heel veel te kauwen. Het paard liep van nature op grote schrale vlaktes waar het langdurig moest grazen om voldoende voedsel te krijgen. Het huidige paard hoeft veel minder kauwbewegingen te maken. Het voer is voor een deel vervangen door een hoogwaardig krachtvoer dat met weinig kauwbewegingen doorgeslikt kan worden.

Daarnaast wordt zij door de mens gebruikt in de sport of voor recreatie momenten waarop zij niet kan eten. Het gebit maakt dus veel minder kauwbewegingen en heeft dan ook een ander slijtage patroon. Daarnaast heeft het paard over het algemeen tijdens gebruik een bit in de mond waar deze van nature niet voor gemaakt is. Alle reden dus om te zorgen voor comfort in de mond van het paard.

Wat kunnen wij u bieden?


Een zorgvuldige inspectie van de paardenmond waarbij wij proberen eventuele problemen goed inzichtelijk te maken voor u als eigenaar en waarbij wij een eventueel plan van aanpak met u bespreken. Voor de meeste paarden zal dit inhouden dat we de mond comfortabel proberen te houden door scherpe randjes en haken te verwijderen. Wij werken met modern elektrisch gereedschap en indien nodig met verdoving.

Tarieven

Bij een visite aan huis worden voorrijkosten berekend, maar u kunt ook op de kliniek komen.

Voor de behandeling berekenen wij de bestede tijd. Verdoving en andere medicijnen worden apart berekend. Na inspectie kunnen wij meestal een goede kostencalculatie maken.

Binnen het Diergeneeskundig Centrum Winterswijk heeft drs. A. ter Keurs zich geschoold in de gebitsverzorging paard en wij beschikken over de modernste elektrische apparatuur